Blog

CG prva na listi destinacija za kupovinu kuće

  • 27. oktobar 2016.
Author: Brano Cicarevic

Crna Gora je, prema ocjenama eksperata izložbe nekretnina Luxury Property Show i luksuznog britanskog onlajn časopisa The Resident, na prvom mjestu top pet svjetskih destinacija u kojima bi trebalo kupiti kuću u narednoj godini.

Direktor Luxury Property Show-a, Eddie Sikora, naveo je Crnu Goru i novi integrisani grad Luštica Bay blizu Tivta, kao destinacije broj jedan za investiranje u nekretnine u narednoj godini, i to ispred Španije, Italije, Portugalije i Francuske.

„Jedna od najljepših zemalja koje sam posjetio je Crna Gora, tako da ne čudi što ima najbrže rastuću turističku industriju na svijetu prema Svjetskom savjetu za turizam i putovanja (WTTC). Novi direktni letovi iz Velike Britanije čine tu malu zemlju na Jadranskom moru mnogo pristupačnijom za sve Britance koji traže drugi dom“, kazao je Sikora za magazin The Resident.

On je dodao da visoke planine, svjetlom obasjane uvale, zapanjujuć́a obala i mletačka arhitektura, stavljaju Crnu Goru na vrh njegove liste gdje kupiti kuću.

„Nova dešavanja dodaju novu ponudu rastućoj međunarodnoj potražnji, a najnovije je Orascomov Luštica Bay, smješten u zalivu Trašte duž prirodnog bisera na poluostrvu Luštica“, rekao je Sikora.

Na drugom mjestu je Španija i njena Costa Blanca, a slijede Italija, čija Toskana je popularna među Britancima, potom portugalski Algarve, dok se za Francusku, koja je na petoj poziciji, i dalje nude nevjerovatne mogućnosti za uloženi novac.

Londonski Luxury Property Show održaće se 14. i 15. oktobra i prikazaće najnovije i najveće svjetske luksuzne nekretnine koje se nude na tržištu.

Izložba sa dugom tradicijom i dalje je jedini sajam u Evropi posvećen luksuznim nekretninama, gdje posjetioci mogu da otkriju najnoviju ponudu kuća vodećih svjetskih graditelja nekretnina i agenata.

Novi integrisani turistički grad Luštica Bay biće predstavljen na tom sajmu, kao i na izložbama u Geteborgu i Helsinkiju.

Luštica Bay planira da ponudi sedam hotela, dvije marine sa 226 vezova, prvi profesionalni šampionski golf teren, više od hiljadu stanova, 500 vila i gradskih kuća i sve sadržaje neophodne za potpuno funkcionisanje grada.
CRNA GORA

Izvor: http://www.rtcg.me/vijesti/turizam-i-ekologija/143438/cg-prva-na-listi-destinacija-za-kupovinu-kuce.html